Bent u klaar voor de volgende industriële revolutie?

Bent u klaar voor de volgende industriële revolutie?

Industry 4.0, ook wel Smart Industry genoemd, wordt bestempeld als de vierde industriële revolutie. Maar wat houdt dit precies in en wat betekent dit voor uw organisatie? In deze blog bespreken we de voordelen van deze revolutie en de rol die Internet of Things hierin speelt.

De vierde industriële revolutie

Na de komst van stoommachines tijdens de eerste industriële revolutie, is er een hoop veranderd in de industrie. De tweede revolutie introduceerde elektriciteit om zo massaproductie mogelijk te maken en de derde zorgde voor nog verdere automatisering met behulp van IT. We staan nu aan de voet van de vierde industriële revolutie, waarbij machines verder verrijkt worden. Het gaat dan voornamelijk om sensoren, die in verbinding staan met het internet en zo data genereren. Deze nieuwe mogelijkheden brengen een hoop voordelen met zich mee, zoals:

  • Waarborgen van kwaliteit:
    wanneer u continu inzicht heeft in de werking van uw machines en producten, kunt u te allen tijde garanderen dat de kwaliteit van uw producten voldoet aan de norm. Presteren bepaalde machines of producten niet zoals het hoort? Dan kunt u snel ingrijpen.

 

  • Lagere kosten:
    hoewel u eerst natuurlijk een investering doet om intelligentie in te bouwen en automatisering toe te passen, bespaart u daarna op operationele en personeelskosten. Door te automatiseren heeft u namelijk minder personeel nodig, voor dezelfde handelingen. Daarnaast heeft u minder kwaliteitsproblemen, waardoor u minder middelen verspilt.

 

  • Meer en sneller innoveren:
    productielijnen zijn binnen Industry 4.0 ingericht om meer verschillende producten in kleinere aantallen te kunnen produceren. U kunt daardoor gemakkelijker experimenteren met nieuwe functionaliteiten. Bovendien krijgt u met behulp van de gegenereerde data snel inzicht in het effect van deze nieuwe functionaliteiten. Werkt het wel, of juist niet?

Al deze voordelen dragen er samen aan bij dat uw organisatie toekomstbestendig is. U kunt namelijk veel gemakkelijker inspelen op nieuwe ontwikkelingen, zonder dat dit u meteen veel tijd en geld kost.

Zelfsturende machines zijn niet enkel toekomstmuziek

Wanneer het over Smart Industry gaat, wordt al snel gedacht aan Internet of Things. Het installeren van sensoren en het verzamelen van data alleen is echter niet meer voldoende. Tegenwoordig maken steeds meer organisaties gebruik van zelfsturende producten, om hun productiebedrijf naar een nieuw niveau te tillen.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan een wasmachineproducent die een seintje krijgt wanneer de wasmachine van de klant aan vervanging toe is, om deze klant vervolgens automatisch een gepersonaliseerd aanbod te sturen. Of wat dacht u van een drone, die met behulp van video-recognition controles uit kan voeren op onbereikbare plaatsen en vervolgens zelf deze videobeelden analyseert?

Bent u benieuwd hoe u zelfsturende machines in kunt zetten om uw organisatie naar een hoger niveau te tillen? Lees dan deze use cases van bedrijven die u voorgingen!

Terug

Send this to a friend